Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane pomidory

Składniki:

  • 6 dużych pomidorów
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oliwy
  • pęczek posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki tartej bułki
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Pomidory umyć, zalać wrzątkiem na 30 sekund , przelać zimną wodą i zdjąć skórkę. Pomidory pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Cebulę obrać, drobno posiekać i przesmażyć na oliwie. W naczyniu żaroodpornym ułożyć pomidory, a na nich cebulę z oliwą, oprószyć solą i pieprzem do smaku, posiekaną natką pietruszki i posypać tartą bułką. Zamiast tartej bułki można wykorzystać ser parmezan. Piec w temperaturze 180 stopni C około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *