Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane naleśniki ze szpinakiem.

Skład:

  • kilka naleśników
  • opakowanie szpinaku mrożonego (najlepszy jest mrożony w brykietach)
  • kostka twarogu
  • czosnek
  • mleko
  • 15 g startego sera
  • pomidor
  • bazylia

Sposób przyrządzenia:
Szpinak rozmrażamy, wkładamy do rondelka z około pół szklanki mleka, przeciśniętym przez praskę czosnkiem (ile kto lubi), solą. Dusimy przez kilkanaście minut (trzeba uważać, żeby nie przywarł, w razie potrzeby dolewamy mleko albo wodę). Masę należy trochę przestudzić, dodajmy pokruszony twaróg, mieszamy. Masą smarujmy naleśniki, zawijamy i kładziemy do żaroodpornego naczynia.
Naleśniki posypujemy serem, okładamy pokrojonym w plastry pomidorem i posypujemy listkami świeżej bazylii lub suszoną. Zapiekamy aż do zrumienienia sera.
A taka masa serowo-szpinakowa jest pyszna na kanapki, do lazanii, na grzanki, zapiekanki i pewnie jeszcze innych smaczności. MNIAM!

4 comments for “Zapiekane naleśniki ze szpinakiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *