Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane jabłka Justyny

Pięknie pachnące zapiekane jabłka Justyny. Idealny deser na mroźne dni. Do jego wykonania będziesz potrzebować: jabłek, rodzynek, migdałów i masy marcepanowej. 
 

Składniki:

  • 2 jabłka 
  • 150 ml soku jabłkowego
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1 łyżka płatków migdałowych 
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 50 g masy marcepanowej
  • sok z cytryny
  • 2 łyżeczki masła
 

Sposób wykonania:

  1. Jabłka dokładnie umyć.
    Następnie odciąć tzw. ”czubki” po czym delikatnie wydrążyć miąższ. 
    Uważając, aby nie uszkodzić skórki jabłka. 
    Skropić je sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. 
    Natomiast do miski przełożyć masę marcepanową.
    Wrzucić do niej migdały, rodzynku, skórkę z cytryny oraz cynamon.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Powstałym farszem wypełnić wydrążone jabłka. 
    Tak przygotowane jabłka wstawić do naczynia do zapiekania.
    Podlać je sokiem jabłkowym, wrzucając jeszcze kawałek masła.
    Wstawić je do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiekać około 30 minut.
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *