Składniki:
- 2 jabłka
- 150 ml soku jabłkowego
- 1 łyżka rodzynek
- 1 łyżka płatków migdałowych
- 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 50 g masy marcepanowej
- sok z cytryny
- 2 łyżeczki masła
Składniki:
Składniki: 25 dkg migdałów 25 dkg cukru 1/8 litra wody sok z jednej cytryny ½ łyżki octu 6% Sposób przyrządzenia: Migdały sparzyć, obrać ze skórki i przepuścić przez maszynkę. W rondelku ugotować z cukru, wody i octu syrop tak żeby był ciągnący i nieco schłodzony ucierać. Dodać sok cytryny i przyrumienione migdały.
Składniki: 8 dag. suszonych daktyli 8 dag. masy marcepanowej 4 jabłka 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru 15 dag. mąki opakowanie ciasta francuskiego białko Sposób przyrządzenia: Ciasto rozmrozić i pokroić na 10 równych kwadratów. Daktyle i masę marcepanową drobno pokroić. Jabłka oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić. Dusić 5 minut z cukrem i…
Składniki: Masa serowa: • 15 dag kasi • 80 dag twarogu tłustego • 6 jajek • 1,5 szk cukru • 1 łyżka mąki ziemiaczanej • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa makowa: • 4 jaja • 25 dag maku • 4 łyżki mąki • 35 dag cukru • 6,5 dag kasi • 1,5 łyżeczki proszku…