Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marcepan

Składniki:


Masa serowa:
• 15 dag kasi
• 80 dag twarogu tłustego
• 6 jajek
• 1,5 szk cukru
• 1 łyżka mąki ziemiaczanej
• 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa makowa:
• 4 jaja
• 25 dag maku
• 4 łyżki mąki
• 35 dag cukru
• 6,5 dag kasi
• 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
• kilka kropli aromatu migdałowego

• Polewa czekoladowa
• kasia do posmarowania formy,
• wiórki kokosowe do posypania.

Wykonanie:
1.Twaróg utrzeć lub 2 razy przepuścić przez maszynkę do mięsa.
Żółtka z cukrem utrzeć na pianę, dodawać po łyżce ser, a na końcu stopioną kasię.
Wszystko ucierać tak długo, aż powstanie puszysta masa.
2.Ubić na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą serową.
3.Wypłukany,sparzony i odsączony mak przekręcić przez maszynkę do mięsa z sitkiem o drobnych oczkach.
4. Do maku dodawać kolejno: żółtka utarte z cukrem, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, stopioną kasię, a na końcu ubitą na sztywno pianę z białek. Wymieszać na pulchną masę.
5.Wysoką prostokątną formę posmarować kasią i wlewać do niej na przemian 3 łyżki masy serowej i 3 łyżki masy makowej.
6. Piec w piekarniku nagrzanym do 190stopni około 50min..
7.Polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.

1 comment for “Marcepan

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *