Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane banany z rodzynkami

Składniki:

  • 4 banany
  • łyżka cukru pudru
  • 3 jajka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • op. cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki budyniu o bananowym smaku
  • 1 szkl. rodzynek
  • 100 g rumu
  • likier bananowy
  • masło do formy

Sposób wykonania:

  1. Rodzynki zalać rumem.
    Następnie obrane banany pokroić na małe kawałki, które ułożyć na dnie formy wysmarowanej tłuszczem i posypać je cukrem pudrem.
    Natomiast jajka ubić razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym po czym nie przerywając uciernia dodawać stopniowo budyń oraz rum z spod rodzynek.
    Zalać powstałym kremem banany a wierzch posypać rodzynkami.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i zapiekać około3 0 minut.
    Przed podaniem polać likierem bananowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *