Składniki:
- 2 szkl. jabłkowego musu
- 4 jajka
- łyżeczka cukru pudru
- ½ szkl. cukru pudru
- ¼ kostki masła
- ½ szkl. pokruszonych biszkoptów
- łyżeczka skórki z cytryny
- cukier puder do posypania
- sok malinowy do polania
- masło do formy
Sposób wykonania:
- Masło utrzeć razem z cukrem pudrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym żółtku, mus jabłkowy oraz skórkę z cytryny.
Całość dokładnie wymieszać po czym dodać po czym dodać białka ubite na sztywną pianę oraz pokruszone biszkopty, delikatnie połączyć.
Powstałe krem przelać do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 130 stopni i piec około 1 godziny.
Przed podaniem polać sokiem malinowym.