Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zamieszana babka

Składniki:

  • 4 jajka
  • ¾ szkl. cukru
  • ½ szkl. wody
  • ½ szkl. oleju
  • 2,5 szkl mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku dopieczenia
  • 1 op. budyniu waniliowego
     

Sposób wykonania:

  1. Jak ubić z dodatkiem cukru po czym dodać1 szkl. mąki, wymieszać i wlać 1 szkl. wody, ponownie wymieszać.
    Następnie dodać ½ szkl. mąki a potem olej.
    Po wymieszaniu dodać resztę mąka ora proszek do pieczenia.
    Ponownie wymieszać i na sam koniec dodać jeszcze budyń.
    Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tarta.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *