Składniki:
- 2 opakowania krakersów
- 1 szklanka cukru
- ½ opakowania cukru waniliowego
- 5 szklanek mleka
- kostka masła
- 3 żółtka
- budyń waniliowy
- puszka brzoskwiń
Składniki:
Składniki: 1 szkl mąki tortowej 2 budynie o smaku śmietankowym ¾ szkl cukru pudru 3 jajka ½ kostki masła łyżeczka proszku do pieczenia tłuszcz do formy tarta bulka do formy cukier puder Sposób wykonania; Do masła dodać cukier puder i całość dokładnie utrzeć na puszystą masę. Wówczas nie przerywając ucierania i dodawać stopniowo po jednym…
Składniki: 1/2 l mleka 1 budyń waniliowy 4 łyżki cukru 1 łyżka mąki pszennej 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka masła 4 łyżki capuccino waniliowego sypkiego 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Sposób wykonania: Budyń rozpuścić w mleku, dodać cukier oraz obie mąki i gotować na małym ogniu cały czas mieszając. Gdy budyń zgęstnieje dodać jeszcze kawę…
Składniki: op. budyniu truskawkowego cukier puder 1 szkl. mleka ½ szkl. słodkiej śmietanki kremowej ½ szkl. mleka do budyniu 1/3 kostki masła 3 łyżki cukru 1 szkl. twarogu 2 łyżeczki cukru waniliowego truskawki do dekoracji Sposób wykonania: Mleko razem ze śmietanką, cukrem waniliowym , cukrem oraz masłem doprowadzić do wrzenia. Wówczas dodać budyń wymieszany z…
Składniki: 4 gruszki łyżka cukru łyżka soku z cytryny oliwa krem: ¾ szkl. słodkiej śmietanki ¼ szkl. mleka 2 łyżki budyniu śmietankowego łyżka cukru 2 żółtka łyżka cukru pudru Sposób wykonania: Gruszki obrać i przekroić na pół, usuwając gniazda nasienne po czym skropić je sokiem z cytryny i posypać cukrem pudrem, odstawić na bok. W…