Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Truskawkowo-twarożkowa babka

Składniki:

  • op. budyniu truskawkowego
  • cukier puder
  • 1 szkl. mleka
  • ½ szkl. słodkiej śmietanki kremowej
  • ½ szkl. mleka do budyniu
  • 1/3 kostki masła
  • 3 łyżki cukru
  • 1 szkl. twarogu
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • truskawki do dekoracji

    Sposób wykonania:
    Mleko razem ze śmietanką, cukrem waniliowym , cukrem oraz masłem doprowadzić do wrzenia.
    Wówczas dodać budyń wymieszany z resztą mleka.
    Dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu około 2 minut.
    Po tym czasie odstawić do ostygnięcia i dodać twaróg.
    Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do salaterki zwilżonej wodą i posypanej cukrem.
    Przed podaniem na wierzchu ułożyć kawałki truskawek.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *