Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wstążki po chińsku

Składniki:

  • 250 g wstążek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 400 g piersi kurczaka
  • 2 łyżki sake
  • 125 ml bulionu mięsnego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 mała puszka pieczarek
  • 1 mała puszka zielonego groszku
  • ½ puszki pędów bambusa
  • ½ szkl. kiełków fasoli
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • pieprz
  • przyprawy curry
  • 2 łyżki orzeszków cashew

    Sposób wykonania;
    Makaron ugotować wg. opisu na opakowaniu.
    W między czasie obraną cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas wrzucić piersi kurczaka pokrojonego w  paski, obsmażyć po czym wlać bulion i dodać papryki pokrojone w kostkę oraz pozostałe warzywa.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu ok. 10 min.
    Następnie doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem oraz curry.
    Makaron odcedzić i połączyć z warzywami.
    Przed podaniem posypać jeszcze orzeszkami podsmażonymi na patelni.
    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *