Składniki:
- 50 dag białego sera
- 3 jajka
- 1 ½ szkl. cukru pudru
- łyżka masła
- 2 op. winogronowej galaretki
- 2 szkl. pokruszonych herbatników
- winogrona
Sposób wykonania:
Galaretki przygotować według opisu na opakowaniu i odstawić na bok.
W między czasie masło zmiksować razem ze 1 szklanka cukru pudru po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo resztę cukru oraz żółtka.
Gdy składniki się połączą dodać jeszcze ser.
Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać jedną tężejąc galaretkę oraz białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Przełożyć krem do blachy tortowej posypanej pokruszonymi herbatnikami.
Na wierzchu ułożyć kawałki winogron i zalać je drugą tężejącą galaretką.
Wstawić do lodówki na kilka godzin.