Składniki:
- opakowanie pomidorków koktajlowych
- 1 cukinia
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 1 papryka żółta
- 20 dkg pieczarek
- 2-3 cebule
- olej
Dip jogurtowy do szaszłyków:
- ½ szklanki jogurtu naturalnego
- 20 dkg twarożku
- 3-4 ząbki czosnku
- 2 małe ogórki korniszony
- pęczek koperku
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzeni:
Warzywa dokładnie oczyszczamy , myjemy i osączamy na papierowym ręczniku. Kroimy i na przemian nabijamy na szaszłykowe pałeczki skrapiamy olejem i układamy na ruszcie dobrze nagrzanego grilla. Pieczemy cały czas obracając. W tym czasie przygotowujemy sos. Twarożek, jogurt, i czosnek mieszamy razem i dodajemy posiekany na drobno koperek. Gotowe szaszłyki maczamy w sosie.