Składniki:
- 60 dag wątróbki
- ½ szkl mąki
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 winne jabłka
- 1 kieliszek miodu
- garść rodzynków
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka listków majeranku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Obrane jabłka pokroić na cząstki, które dusić na rozgrzanym maśle, z dodatkiem masła, miodu oraz 2 łyżkami wody.
Gdy sos stanie się zawiesisty zdjąć z ognia.
W między czasie oczysz one mięso pokroić w plastry, które obtoczyć w mące a potem przesmażyć z obu stron według upodobań po czym oprószyć je solą oraz pieprzem.
Natomiast na patelni po smażeniu wątróbki przesmażyć rodzynki, którymi posypać mięso.
Na sam koniec obłożyć jabłkami i udekorować listkami majeranku.