Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywne chili

Składniki:

  • 2 marchewki pokrojone w kostkę
  • 2 cebule pokrojone w kostkę
  • 3 ząbki czosnku drobno pokrojone
  • 1 czerwona papryka oczyszczona pokrojona w kostkę
  • 1 zielona papryka oczyszczona pokrojona w kostkę
  • 1 papryczka chili oczyszczona pokrojona drobno
  • 1 cukinia pokrojona w kostkę
  • 2 szklanki białej fasoli konserwowanej
  • 2 szklanki czerwonej fasoli konserwowanej
  • 1 szklanka kukurydzy konserwowanej
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 3 szklanki drobno posiekanych pomidorów bez skóry
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz, chili do smaku

 
Sposób przyrządzenia:

W dużym rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek, smażyć powoli mieszając 3 minuty. Dodać papryki i chili, dusić kolejne 5 minut. Dodać marchewkę i cukinie, dusić mieszając 10 minut. Dodać przecier i piure pomidorowe, a gdy zacznie wrzeć dodać fasolę i kukurydzę, przyprawić. Gotować aż marchewka będzie miękka. Podawać ze śmietaną, posypane żółtym tartym serem. Można dodać ugotowanego couscous.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *