Składniki:
- 1 szkl. kaszy kukurydzianej
- 3 łyżki tartego parmezanu
- 4 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- 5 dag żółtego sera
- ząbek czosnku
- brokuł
- ½ strąka czerwonej papryka
- ½ strąka zielonej papryki
- bazylia
Sposób wykonania:
- Kasze zalać ¾ l osolonej wody i gotować do momentu, aż kasza chłodnie całą wodę, wówczas dodać parmezan i zestawić z ognia.
Kasze rozłożyć na pergaminie i odstawić do ostygnięcia,
Następie brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie.
W między czasie papryki pokroić w kostkę , czosnek posiekać a ser zetrzeć na tarce.
Kaszę posypać serem oraz czosnkiem i ułożyć na niej brokuły i paprykę.
Całość posypać solą, pieprzem oraz bazylią i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na około 20 minut.