Składniki:
- 250 g twarogu
- 250 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 250 g masła
- skórka starta z 1 pomarańczy
- skórka starta z ½ cytryny
- 3 łyżki cukru pudru
Sposób wykonania:
- Masło dodać do mąki i razem posiekać.
Wówczas dodać jeszcze pokruszony ser, jajka, cukier oraz skórkę z cytryny i pomarańczy.
Całość dokładnie wyrobić aby powstało gładkie ciasto.
Owinąć go w folię aluminiową i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować na płat.
Wyciąć z niego foremkami ciasteczka, które ułożyć na blasze wysmarowanej masłem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut, aż ciasteczka się zarumienią.
Liczba porcji: 10