Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Imbirowe ciastka Ewy

 

Składniki:

  • 120 g cukru pudru
  • 120 g mąki
  • 120 g masła
  • 2 żółtka
  • skórka starta z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka sproszkowanego imbiru

Sposób wykonania:

  1. Masło dodać do mąki i razem posiekać.
    Wówczas dodać jeszcze imbir, skórkę z cytryny, żółtka oraz cukier.
    Całość dokładnie wyrobić na gładkie ciasto, które wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyciąć  z niego ciasteczka foremkami.
    Ułożyć je na blasze wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 15 minut do zarumienienia się ciastek. 

Liczba porcji: 11

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *