Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort ponczowy węgierski: (na średnią tortownice)

Skład:
na ciasto – po:

  • 8 jaj
  • łyżek cukru i maki
    inne składniki: 20dkg cukru
  • 10dkg kakao
  • 20dkg rumu
  • 10dkg dżemu morelowego
  • 20dkg bitej śmietany
  • owoce z kompotu lub smażone czy osaczone z konfitury

     

 

Sposób wykonania
Zrobić ciasto biszkoptowe i podzielić na połowę. Jedna połowę upiec w tortownicy, a druga połowę podzielić znów na pół. Do jednej polowy dodać kakao i dobrze połączyć. Następnie nakładać do tortownicy po łyżce ciasta na przemian, raz białe, raz kakaowe i po upieczeniu będzie efektowny biszkopt marmurkowy.
Pierwszy (biały) biszkopt przeciąć poziomo i dolny krążek posmarować dżemem, na to nałożyć marmurkowy biszkopt, który uprzednio należy nakropić rumem rozcieńczonym z woda tak, aby ten krąg był mokry. Można znów przełożyć małą ilością dżemu i na to ułożyć druga cześć białego biszkoptu. Lekko obciążyć deseczka, aby się wyrównało i sprasowało, odstawić na chwile. Na wierzchu tortu ułożyć owoce z kompotu (jabłka, gruszki, brzoskwinie) lub z konfitury, pokropić jeszcze rumem i wstawić do lodówki na jakiś czas. Ochłodzony tort pokryć bita śmietaną i podawać. Anerite.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *