Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort omletowy z pieczarkami


Składniki:


  • 12 jajek
  • 50 dkg pieczarek
  • 2 cebule
  • 10 dkg żółtego tartego sera
  • ½ szklanki gęstej śmietany
  • oliwa
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Pieczarki oczyścić, drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić na nim cebulę, dodać pieczarki i dusić do momentu aż płyn odparuje. Jajka rozmieszać za pomocą miksera, przyprawić i usmażyć z nich 3 omlety. Każdy z omletów posypać żółtym serem, posiekaną natką pietruszki, rozłożyć pieczarkowy farsz. Przykryć drugim omletem, podobnie go porywając serem i pieczarkami, przykryć trzecim omletem posypując go resztą sera i natki pietruszki. „Tort” zapiec w piekarniku aż ser się nie rozpuści i lekko przyrumieni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *