Składniki:
- 6 jajek
- 2 szkl. kiełków soi
- 100 g pokrojonych pieczarek
- kilka strąków ugotowanej zielonej fasolki szparagowej
- łyżka startego selera
- łyżka startego korzenia pietruszki
- łyżka posiekanej cebuli
- łyżka sosu sojowego
- szczypta soli
- olej
Składniki:
Składniki: 12 jajek 50 dkg pieczarek 2 cebule 10 dkg żółtego tartego sera ½ szklanki gęstej śmietany oliwa 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić na nim cebulę, dodać pieczarki i dusić do momentu aż płyn odparuje. Jajka rozmieszać…
Składniki: 3 jajka łyżka śmietany łyżka mąki szczypta soli Farsz: 15 dkg resztki pieczeni wieprzowej, wołowej itp. 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka śmietany łyżeczka posiekanej natki pietruszki łyżeczka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rozpoczynamy od przygotowania farszu. Cebulę i czosnek obieramy, lekko podsmażamy na łyżeczce masła, dodajemy pokrojone w paski resztki pieczeni,…