Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort biszkoptowy

Składniki:

  • gotowy blat biszkoptowy
  • 200 g masła
  • 200 g cukru
  • 200 g czekolady w proszku
  • ½ laski wanilii
  • ½ szkl. migdałów
  • 1 szkl. cukru
  • sok z cytryny
  • 3 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 1 szkl. śmietanki
     

Sposób wykonania:

  1. Masło, cukier, czekoladę oraz wanilię dokładnie zmiksować po czym rozsmarować na blacie biszkoptowym.
    Na masie ułożyć migdały zmiksować razem z cukrem i sokiem z cytryny.
    Następnie czekoladę razem ze śmietanką roztopić na małym ogniu po czym wylać na ciasto.
    Udekorować według wlasnych upodobań.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *