Składniki:
- 2 blaty biszkoptowe
- 1 blat bezowy
- ½ szkl. mleka
- 80 g cukru pudru
- tabliczka deserowej czekolady
- 4 łyżeczki żelatyny
- 5 łyżek jogurtu śmietankowego
- 3 łyżki rumu
- 2 łyżki cukru pudru
- 5 łyżek jogurtu śmietankowego
- 3 łyżki rumu
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 ½ szkl. śmietanki kremowej
- wiórki czekoladowe
- kilka małych bezików
- wiórki czekoladowe
Sposób wykonania:
- W gorącym mleku rozpuścić czekoladę, cukier a pod koniec żelatynę.
Następnie dodać rum oraz jogurt, dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia często mieszając.
W między czasie śmietankę ubić na sztywno i dodać ja do kremu, delikatnie połączyć.
Połowa kremu posmarować blat biszkoptowy, przykryć blatem bezowym, który posmarować resztą kremu.
Przykryć drugim blatem biszkoptowym, rozsmarować krem również na wierzchu i bokach tortu.
Na sam koniec udekorować wiórkami czekoladowymi i bezikami.