Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik z galaretki z morelami

Składniki:

  • 2 op. galaretki morelowej
  • 2 szkl. moreli z zalewy cukrowej
  • 1 szkl. śmietanki kremowej
  • zagęstnik do śmietanki
  • wiórki czekoladowe

Sposób wykonania:

  1. Do zalewy z odsączonych moreli dodać tyle wody aby wyszło 4 szklanki płynu.
    Rozpuścić w nim galaretkę i odstawić.
    Gdy galaretki zaczną tężec połowę przelać je o okrągłej formy wyłożonej folią aluminiową.
    Ułożyć na niej kawałki moreli i zalać resztą galaretki.
    Wstawić do lodówki do stężenia.
    W między czasie śmietankę ubić z dodatkiem zagęstnika.
    Udekorować nią torcik przed podaniem.
    Całość posypać jeszcze wiórkami czekoladowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *