Składniki:
- budyń waniliowy
- 25dkg masła
- 10 dkg cukru pudru
- czekolada
- 1/2 litra mleka
- 2 opakowania biszkoptów
- migdały ok 10dkg
- 35ml rumu
Sposób przyrządzenia:
Budyń wymieszać z czterema łyżkami mleka, resztę mleka zagotować, dodać budyń, i mieszając zagotować, wystudzić. Na tortownicy ułożyć biszkopty, oblać rumem.
Utrzeć cukier puder z masłem, dodać przestudzony budyń i powoli ucierać. Cienką warstwą posmarować biszkopty. Rozłożyć kolejną warstwę biszkoptów, skropić rumem i dać krem. Czynność powtarzać do wykończenia składników, pamiętając by ostatnią warstwą był krem. Resztą rumu obtoczyć boki tortu. Kilka biszkoptów pokruszyć drobniutko, dodać startą czekoladę oraz część migdałów i posypać wierzch oraz boki. Przed podaniem zrobić na każdym kawałeczku kleksa z bitej śmietany i wbić w niego cały migdał.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta przez Sylwia