Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik winogronowo-gruszkowy

Składniki:
ciasto
• 5 jajek
• 1 szklanka cukru
• 1 szklanka mąki
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 1 łyżka margaryny
• 1 łyżka tartej bułki
nadzienie
• 2 białka
• 1 szklanka śmietany kremówki
• 3 łyżki cukru
• 150 ml jogurtu waniliowego
• 1 mała kiść jasnych winogron
• 4 gruszki
• 3 łyżeczki żelatyny
• 1 opakowanie zielonej galaretki

Wykonanie:
Białka oddzielić od żółtek, po czym ubić z cukrem. Następnie dodać żółtka, zmiksować.
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do masy, delikatnie wymieszać. Tortownicę natłuścić, wysypać tartą bułką, wlać ciasto. Piec 30 minut w temperaturze 180ºC. Galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzątku.
Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku. Gruszki umyć, obrać, pokroić w kostkę. Winogrona umyć. Śmietanę ubić.
Białka ubić z cukrem. Żelatynę, śmietanę i pianę, kawałki gruszek oraz 1/3 ciemnych winogron dodać do jogurtu, wymieszać.
Biszkopt przekroić na dwa placki, każdy nasączyć 2 łyżkami galaretki. Spód ułożyć w tortownicy, wyłożyć krem, wyrównać. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Na kremie ułożyć drugi placek, rozłożyć winogrona, zalać tężejącą galaretką i wstawić na 30 minut do lodówki.
Gotowy torcik podzielić na porcje.

1 comment for “Torcik winogronowo-gruszkowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *