Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik waflowy Michała

Składniki:

  • opakowanie wafli
  • 200 g masła
  • 1 szkl. cukru
  • ½ szkl. mleka
  • 3 szkl. płatków owsianych
  • 3 łyżki kakao
  • aromat waniliowy
  • gotowa pomada marcepanowa
  • ozdoby z czekolady

    Sposób wykonania:
    Płatki podrumienić na suche patelni .
    Następnie połowę cukru skropić wodą i ugotować niego syrop cały czas mieszając trzymać knedelek na małym ogniu.
    W między czasie pozostały cukier przesmażyć na rozgrzanym maśle i wymieszać z płatkami oraz syropem.
    Następnie dodać ciepłe mleko, kakao oraz aromat.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Powstałą masą posmarować wafle, obciążyć i odstawić.
    Przed podaniem polać polewa i udekorować czekoladą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *