Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik amaretto

 

Składniki:

  • 5 dkg kruchych ciasteczek migdałowych
  • 30 dkg masła
  • 3 jajka
  • 8 dkg cukru pudru
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 6 dkg mąki
  • 6dkg mielonych migdałów
  • ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 puszka moreli
  • budyń waniliowy z cukrem
  • ½ litra mleka
  • 4 łyżki likieru amaretto
  • 3 łyżki cukru
  • sól
  • 1 ½ łyżeczki żelatyny instant

 

 

Sposób przyrządzenia:
Ciasteczka pokruszyć .Masło stopić i wystudzić. Białka ubić ze szczyptą soli i połową cukru pudru i cukru waniliowego, utrzeć delikatnie połączyć z pianą. Mąkę, migdały ciasteczka i proszek do pieczenia wymieszać, porcjami wsypywać do masy jajecznej i ucierać. Dodać stopniowo masło, wymieszać. Ciasto wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze180 stopni około 30 minut. Wyjąć ostudzić morele osączyć. Budyń ugotować w/g przepisu, z cukrem waniliowym ostudzić, wymieszać z mielonymi migdałami. Zalewę z moreli zagotować, dodać żelatynę. Ostudzić. Upieczone ciasto przekroić na pół. Na spód ciasta wylać wystudzony budyń z mielonymi migdałami, przykryć drugą połówką ciasta i poukładać pokrojone na plasterki morele, skropić likierem amaretto i polać stężającą się zalewą z moreli. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Przed podaniem posypać czekoladą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *