Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tarta ze śliwkami z Marsylii

Składniki:

  • 25 dag suszonych śliwek
  • 4 łyżki brandy
  • Ciasto:
  • 1,5 szklanki mąki tortowej
  • 12 dag masła
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 1/4 łyżeczki soli

Nadzienie:

  • 150 ml gęstej śmietany
  • 1 laska wanilii (roztarta)
  • 3 jajka
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 4 łyżki dżemu morelowego
  • 1 łyżka koniaku lub brandy

Sposób przyrządzenia:
Suszone śliwki zalać brandy i pozostawić, aż wchłoną część alkoholu. Mąkę, sól, masło, cukier i żółtka szybko zagnieść na stolnicy za pomocą noża. Uformować kulę i odstawić do lodówki na około 30 min. Po tym czasie ciasto rozwałkować i rozłożyć w okrągłej formie. Przed upieczeniem ciasto należy nakłuć widelcem, aby nie podnosiło się w formie. Piec przez około 20 min. w temperaturze 200°C. Na wierzchu ciasta równomiernie rozłożyć namoczone śliwki. W misce utrzeć jaja z cukrem i śmietaną, dodać roztartą wanilię. Wylać na wierzch ciasta i piec przez około 25 min, aż nadzienie się zestali. Po upieczeniu glazurować przetartym i podgrzanym dżemem morelowym z dodatkiem koniaku lub brandy. Tartę można podawać na ciepło lub na zimno opruszoną cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *