Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tagliatelle z grzybowym sosem

Składniki:

  • 25 g suszonych smardzów
  • 30 g masła
  • 250 g śmietany
  • 1 łyżka wina marsala
  • sól
  • pieprz
  • sok z ½ cytryny
  • 400 g tagliatelle

Sposób wykonania:

  1. Smardze zalać wodą i moczyć około 30 minut.
    Po tym czasie większe pokroić na mniejsze kawałki a małe pozostawić w całości po czym dusić je na rozgrzanym maśle około 10 minut.
    Po tym czasie dodać śmietanę oraz wino.
    Trzymać na ogniu do momentu aż sos zgęstnieje i nabierze gładkiej konsystencji.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    W miedzy czasie makaron ugotować według opisu na opakowaniu
    Po odcedzeniu wymieszać go z sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *