Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tagliatelle śródziemnomorskie z tuńczykiem.

Skład:

  • 40dkg tagliatelle
  • 6dkg suszonych pomidorów
  • 8 czarnych oliwek
  • 1 mały pęczek natki
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 łyżki oliwy
  • sok z 1 cytryny
  • sól

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować. Pomidory namoczyć w wodzie ok 3 godzin. Oliwki pokroić. Natkę pokroić. Namoczone pomidory też pokroić. Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić w misce. Dodać oliwę, pomidory, oliwki i 2 łyżki soku z cytryny. Wymieszać. Makaron wymieszać z sosem. Doprawić jeśli potrzeba. Posypać natką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *