Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szpikowana pieczeń w ziołach

Składniki:


• 1 kg wołowiny w ziołach
• 5 dag słoniny
• 4 – 5 ząbków czosnku
• łyżeczka oleju
• łyżeczka suszonego estragonu
• łyżeczka suszonego tymianku
• łyżka "jarzynki"
• łyżka miodu
• 1/2 łyżeczki pieprzu
• 1,5 szklanki bulionu wołowego
• łyżeczka mąki ziemniaczanej

Sposób przyrządzenia:
Słoninę pokroić w wąskie słupki i włożyć na 10 minut do zamrażalnika. Czosnek obrać, ząbki przepołowić.
Mięso umyć, osuszyć, naszpikować słoniną i ząbkami czosnku. Miód rozetrzeć z łyżeczką oleju, posmarować nim mięso. Estragon oraz tymianek wymieszać z jarzynką i pieprzem. W tej samej mieszance obtoczyć wołowinę ze wszystkich stron i wstawić na godzinę do lodówki. Mięso przełożyć do brytfanny, skropić bulionem.
Piec 15 minut w temperaturze 220ºC. Następnie zmniejszyć temperaturę do 180ºC i piec jeszcze godzinę i 15 minut, podlewając po trochu bulionem. Gotowe mięso ułożyć na półmisek, trzymać w cieple.
Sos spod pieczeni przelać do rondelka, zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną odrobiną wody.
Pieczeń pokroić na plastry, polać częścią sosu, pozostały sos przelać do sosjerki.
Podawać z gotowanymi ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *