Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sznycle z jajkiem

Składniki:

  • ½ kg mięsa od szynki
  • 6 jajek
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki suszonego czosnku
  • 2 łyżki mąki
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • ½ cytryny
  •  

Sposób wykonania:
Mięso pokroić w plastry,, które lekko rozbić tłuczkiem po czym obtoczyć je w mące.
Następnie 2 jajka wbić do miseczki i rozetrzeć z łyżeczką soli, zanurzyć w nich sznycle i na koniec obtoczyć jeszcze w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu obu stron na złoty kolor. W trakcie smażenia posypując czosnkiem.
W między czasie na drugiej patelni na rozgrzanym maśle posadzić jajka, które przełożyć na sznycle przed podaniem.
Całość udekorować kawałkami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *