Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sznycle cielęce z pieczarkami

 Składniki:
4 porcje:
– 40 dag górki cielęcej
– 25 dag pieczarek
– cebula
– 3 łyżki masła
– łyżka oleju
– pół szklanki śmietany 12-proc.
– ząbek czosnku
– natka pietruszki
– sól, pieprz

 Wykonanie:
Mięso umyj, osusz, oczyść z tłuszczu i pokrój na 4 kotlety. Czosnek obierz, przekrój i natrzyj nim z obu stron kotlety. Mięso rozbij tłuczkiem na grubość około 1 cm. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Cebulę obierz, pokrój w talarki, potem usmaż na rozgrzanym oleju. Teraz dodaj pieczarki i smaż wszystko przez chwilę na dużym ogniu. Gdy grzyby puszczą sok, zmniejsz ogień i duś pod przykryciem jeszcze przez 8-10 minut. Kotlety smaż na gorącym maśle po 3-4 minuty z każdej strony, po czym przełóż na ogrzany półmisek. Pieczarki przypraw do smaku solą i pieprzem. Zdejmij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Ponownie podgrzej, nie dopuszczając do zagotowania. Sznycle polej sosem pieczarkowym, udekoruj gałązkami natki. Resztę sosu podaj w sosjerce. Cielęcinę należy rozbijać tłuczkiem bardzo ostrożnie – najlepiej przez kawałek folii spożywczej – aby nie uszkodzić delikatnego mięsa. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *