Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z baraniną i wieprzowiną

Składniki:

 

  • 250 g wieprzowiny

 

  • 250 g baraniny
  • 1 łyżka musztardy
  • 4 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczka chili
  • 1 łyżeczka mielonej kurkumy
  • 1 cebula
  • ½ łyżeczki imbiru
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sok z cytryny
  • sól

 

 

Sposób przygotowania:
Olej wymieszać z musztardą i rozgniecionym czosnkiem, doprawić jeszcze solą, sokiem z cytryny, kolendrą, kurkumą i pozostałymi przyprawami.
Powstałą marynatą zalać mięso i odstawić na 2-3godz.
Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty i wbić na szpilki szaszłykowe i upiec na grillu.

Przepis nadesłano na konkurs Letnie Grillowanie przez Ilona

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *