Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników grillowania. Tym razem szaszłyki przepisu Agnieszki. Do ich wykonania będziesz potrzebować: mięsa wieprzowego, musztardy, czosnku i oliwy z oliwek.
Składniki:
- ½ kg mięsa wieprzowego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka musztardy
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka rozmarynu
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.Oliwę z oliwek wymieszać z musztardą.Dodać sos sojowy oraz ocet balsamiczny.Ponownie wymieszać i wrzucić jeszcze oregano i rozmaryn oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej marynaty włożyć mięso.Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby mięso przegryzło się z przyprawami.Wówczas wyjąć mięso z lodówki.Nadziewać go na patyczki od szaszłyków.Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 4