Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szalony mix grejpfruta i jogurtu

na taką długą blaszkę

Składniki:

  • 2 i 1/2 szklanki mąki
  • łyżka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3 jaja
  • 3/4 szklanki cukru
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • 1/3 szklanki oleju
  • sok i skórka z jednego różowego grejpfruta
  • ekstrakto wanilkowy
  • 3 łyżki cukru pudru

Sposób wykonania:

  1. Do mąki dodajesz proszek i sól. W cukier starannie wcierasz skórkę z grejpfruta, tak żeby wchłoną w siebie cały aromat. Najfajniej jest to robić paluszkami, delikatnie fundując cukrowi masaż. Jak juz owy cukier będzie wystarczająco zrelaksowany dodajesz go do jajek i ubijasz na takie kogiel-mogiel. Nie przerywając miksowania dodajesz jogurt, olej i jedną łyżkę soku, oraz wanilkę. Jak to sie ubije dodajesz mączny mix i mieszasz do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Wylewasz na blaszkę, wcześniej usmarowaną masłem i wysypaną mąką i pieczesz 30-40 minut.

    Z reszty soku i cukru pudru robisz polewę, łącząc obydwa składniki i gotując dłuższą chwilkę…
    Na moim zdjęciu jest dekoracja z bitej śmietany, a to dlatego ze ten grejpfrutowy karmel nieopatrznie spaliłam 😀 😀 😀
    Smacznego 🙂

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Veniuszkę

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *