Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świderki z czosnkiem i oliwą- Iwony

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu świderki
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 szklanka oliwy z oliwek
  • ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Ugotować makaron al den te, wyłożyć odsączony do rondla i trzymać w cieple. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i dodać czosnek, smażyć  około 30 sekund, aż zmięknie. Polać makaron mieszaniną czosnku i oliwy, dodać posiekaną  zieloną natkę  pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem, delikatnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *