Składniki:
- 1 opakowanie makaronu spaghetti
- ½ kg filetów z dorsza
- 3-4 ząbki czosnku
- 5 łyżek oleju
- sól, pieprz do smaku
- 2 średnie cukinie
- 2 pomidory
Sposób przyrządzenia:
Filet dorsza oskórować, pokroić na filety. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cukinie umyć, odkroić końce, przekroić i usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paski. Olej podgrzać na patelni, zrumienić cukinię, osączyć , posolić. Na tym samym tłuszczu zrumienić rybę, oprószyć solą i pieprzem, zdjąć z patelni. Na patelnię wlać łyżkę oleju, wrzucić czosnek, zeszklić, dodać do ryby. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Pomidory sparzyć, pokroić w kosteczkę, dodać do cukinii i ryby. Makaron wyłożyć na talerze i dodać warzywa z rybą.