Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Suszony mazurek

Składniki:

  • 2 prostokątne andruty
  • 2 szkl. płatków migdałowych
  • 2 szkl. pokrojonych daktyli
  • 2 szkl. cukru pudru
  • 1 szkl. surowych białek
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 2 łyżeczki skórki z cytryny
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki smażonej skórki pomarańczowej

    Sposób wykonania:

    Białka ubić z dodatkiem cukru po czym nie przerywając ubijania dodawać pokruszoną czekoladę, sok i skórkę z cytryny i pomarańczy.
    Gdy składniki się połączą dodać bakalie i jeszcze raz wymieszać.
    Powstałą masę rozsmarować na andrutach.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni i przy uchylonych drzwiczkach suszyć około 1 godziny.
    Przed podaniem posypać płatkami migdałowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *