Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Suflet cielęcy

Składniki:

  • cielęcina 20 dag
  • białko jaja 2 dag
  • czerstwa bułka 10 g
  • masło 10 g
  • mleko 3 dag
  • natka pietruszki posiekana
  • żółty ser
  • sól

 

Sposób przyrządzenia:
Cielęcinę po umyciu należy włożyć do garnka z gorącą wodą i ugotować,
przestudzić, a następnie wytrybować i zemleć w maszynce razem z
namoczoną bułką. Do zmielonego mięsa należy dodać mleko, sól i dokładnie
wymieszać. Z białka i szczypty soli należy ubić sztywną pianę. Dodać ją
do mięsnej masy i delikatnie wymieszać. Dodać posiekaną bardzo drobno
pietruszkę. Foremkę należy wysmarować masłem, włożyć do niej masę i posypać serem.
Zapiec w nagrzanym piekarniku przez około 20 minut.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *