Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z polędwicą Iwony

Składniki:

  • 3 suszone grzyby
  • 30 dkg polędwicy
  • 1 cebula
  • 2 łyżki  oleju
  • bulion grzybowy / kostka/
  • łyżka  mąki
  • rozmaryn
  • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Grzyby zalać szklanką zimnej wody. Moczyć  godzinę, gotować około 20 minut, pokroić w paseczki, wrzucić do wody w której się gotowały, dodać kostkę  bulionową i mąkę rozrobioną  w odrobinie zimnej wody. Mięso  pokroić w paseczki. Cebulę obrać i drobniutko posiekać. Rozgrzać na patelni olej, wrzucić mięso i cebulę, smażyć  około 10 minut, wlać sos grzybowy, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać szczyptę rozmaryny i zagotować. Makaron ugotować w/ g przepisu na opakowaniu, odcedzić i wymieszać z sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *