Składniki:
- 3 suszone grzyby
- 30 dkg polędwicy
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- bulion grzybowy / kostka/
- łyżka mąki
- rozmaryn
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Grzyby zalać szklanką zimnej wody. Moczyć godzinę, gotować około 20 minut, pokroić w paseczki, wrzucić do wody w której się gotowały, dodać kostkę bulionową i mąkę rozrobioną w odrobinie zimnej wody. Mięso pokroić w paseczki. Cebulę obrać i drobniutko posiekać. Rozgrzać na patelni olej, wrzucić mięso i cebulę, smażyć około 10 minut, wlać sos grzybowy, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać szczyptę rozmaryny i zagotować. Makaron ugotować w/ g przepisu na opakowaniu, odcedzić i wymieszać z sosem.