Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z muszlami

 

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 por
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 puszka pomidorów
  • 250 ml białego wina
  • 250 g muszli Wenus
  • 400 g spaghetti
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • kilka listków bazylii
  • sól

 

Sposób wykonania:

  1. Spaghetti ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
    W między czasie cebulę i czosnek posiekać a pora pokroić w cienkie plasterki i wrzucić całość na patelnie z rozgrzaną oliwą, trzymać na ogniu ok. 5 min.
    Następnie dodać odsączone pomidory oraz wino i jeszcze przez chwilę gotować.
    Wrzucić jeszcze muszle i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Odcedzony makaron wymieszać razem z sosem.
    Przed podaniem udekorować jeszcze listkami bazylii.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *