Składniki:
- 1 opakowanie makaronu spaghetti
- 5 dkg surowego mięsa wieprzowego
- 5 dkg pieczonego kurczaka
- 5 dkg kiełbasy
- 2 pokrojone w kostkę cebule
- 1 grubo utarta marchewka
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka octu
- sól, pieprz, cukier do smaku
- liść laurowy, goździki, gałka muszkatołowa do smaku
- oliwa
- tarty parmezan
Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać 4 łyżki oliwy, dodać cebulę i marchewkę, smażyć 3 minuty, dodać pokrojone w kostkę mięso i kiełbasę, smażyć 5 minut, dodać koncentrat pomidorowy, ocet i przyprawy, dusić na małym ogniu mieszając. . W międzyczasie makaron ugotować wg przepisu producenta, odcedzić, dodać do sosu, wymieszać, posypać obficie serem i parujący podać na stół.