Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti a’la Martowska

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego (wieprzowo- wołowe)
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 średnie papryki (czerwona i zielona)
  • 1 ząbek czosnku
  • przyprawy (oregano, majeranek, czosnek granulowany, pieprz świeżo zmielony, sól)
  • pół słoiczka koncentratu pomidorowego (ok 4 łyżki)
  • 1 średnia cebula
  • żółty ser, lub parmezan do pozypania
  • tłuszcz do smażennia (oliwa)
  • mąka
  • woda
  • makaron spaghetti…… 0,5kg

Sposób przygotowania:
Mięsko mielone przyprawić dodając czosnek przeciśnięty przez praskę i pozostawić na ok 30 min aby naciągło. Następnie wrzucić na rozgrzany olej dodając cebulkę drobno posiekaną i smarzyć ok 10 min. Po usmarzeniu dodać paprykę krojoną w kostkę i smażyć aż zmięknie nieco, gdy to nastąpi dodać koncentrat pomidorkowy i przesmażyć wszystko razem przez ok 5-10 min na średnim ogniu tak, aby się znacznie przypiekło i nabrało koloru brunatnej czerwieni. Zalać zagotowaną wodą. Gotować ok 15 min, a następnie zaciągnąć mąką wg smaku (preferowane raczej gęste) W zależności od ilości wody- ponownie przyprawić do smaku oraz dodac kukurydzę. Podawać z makaronem posypując serem wierzch. Porcja na ok 5 osób 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *