Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone pierożki z twarogiem i mięsem mielonym

Składniki:

  • 2 jajka
  • łyżka cukru
  • 25 dag twarogu
  • 2 szkl. mąki
  • ½ łyżeczki sody
  • ocet
  • olej
  • 30 dag mielonego mięsa
  • cebula

    Sos:

  • 2 pomidory
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

     

Sposób wykonania:
Do twarogu dodać cukier oraz jajka potem sodę wymieszaną z kilkoma kroplami wody, ocet oraz mąkę.
Całość dokładnie wyrobić po czym rozwałkować i wykroić kółka.
Następnie do mięsa dodać posiekaną cebulę i doprawić do smaku.
Rozłożyć na kółkach farsz z mięsa i zlepić  tak jak na pierogi.
Usmażyć je na rozgrzanym oleju.
W między czasie obrane pomidory pokroić po czym podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu.
Następnie dodać przecier pomidorowy, wymieszać i trzymać jeszcze na ogniu aż sos zgęstnieje.
Doprawić do smaku rozgniecionym ząbkiem czosnku, solą oraz pieprzem.
Przed podaniem polać sosem pierożki.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *