Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażona skórka pomarańczowa

Składniki:


• skórki z 6 pomarańczy,
• 1/2 kg cukru,
• 1 litr wody.

Sposób przyrządzenia:
Skórki myjemy porządnie i wkładamy do namoczenia. Podczas moczenia, co najmniej raz zmieniamy wodę na świeżą. Można je moczyć do 2 dni. Jednak doba w zupełności wystarcza. Porządnie odcedzamy z wody przed dalszym ciągiem pracy.

Na ogniu nastawiamy syrop. Do 1 litra wody wsypujemy cukier. Gdy się rozpuści i zagotuje, wkładamy odcedzone skórki pomarańczowe. Gotujemy powoli, aż syrop zacznie gęstnieć, a skórki przybiorą ładny, nieco szklisty kolor. Skórka staje się miękka i elastyczna. Trwa to ponad godzinę. W rezultacie otrzymujemy dość gęsty syrop z miękką skórkę pomarańczową.

Na gładką i czystą powierzchnię – najlepiej szklaną lub marmurową – wykładamy skórki wraz z otaczającym ją lukrem. Układamy je płasko i pozostawiamy do obeschnięcia. Gdy powierzchnia skórki stanie się stała, możemy ją pokroić na drobno i włożyć do słoika – układając dość gęsto. Możemy powkładać całe kawałki skórki i kroić je dopiero przed użyciem. Słoik należy szczelnie zamknąć, aby skórka pozostała elastyczna.

Jeśli lubicie świeże orzechy w słodkiej skorupce, w reszcie lukru, który pozostał w garnuszku, można usmażyć kilka orzechów laskowych. Podajemy je wraz innymi bakaliami.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *