Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Słodko-kwaśne krewetki

 

Składniki:

 

  • 16 krewetek
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 cebule dymki
  • 2 łyżki wytrawnego sherry
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego
  • olej
  • 4 białka
  • 4 łyżki maki kukurydzianej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki octu z białego wina
  • 4 łyżeczki jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki jasnego brązowego cukru
  • 1 zielona papryka
  • ½ łyżeczki sosu chili
  • 300 ml bulionu z warzyw
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej

Sposób wykonania:
Z krewetek usunąć żyłki i lekko je spłaszczyć po czym dodać do nich posiekana dymkę, czosnek oraz imbir.
Wlać sherry, sos sojowy i olej.
Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut.
W między czasie białka ubić na sztywną pianę po czym dodać mąkę pszenną i kukurydzianą, delikatnie połączyć.
Następnie do rondelka włożyć koncentrat pomidorowy, ocet, sos sojowy, sok z cytryny, cukier, pokrojoną w cienkie paseczki paprykę, chili, bulion z warzyw oraz mąkę kukurydzianą.
Całość dokładnie wymieszać i gotować około 10 minut, aż powstanie jednolity sos.
Natomiast krewetki zanurzać w cieście i smażyć partiami na rozgrzanym oleju na złoto.
Podawać razem z sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *