Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śliwki marynowane z pomidorkami i czosnkiem

Składniki:

  • 4 części śliwek
  • 1 część pomidorków koktajlowych
  • 1 część czosnku
  • koperek

    Zalewa:

  • 15 części mocnego wywaru ze śliwek
  • 2 części soli
  • 3 części cukru

    Sposób przyrządzenia:
    Czosnek obrać. Pomidory i śliwki umyć, śliwki przekroić na połowę, usunąć pestki. Śliwki pomidory i czosnek ułożyć w słoju na dnie którego wcześniej układamy koperek, zalać zalewą przygotowaną wg proporcji podanych w składzie. Słoje szczelnie zamknąć, przechowywać w lodówce.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Grażyna Biernacka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *