Cieszą nie tylko smakiem ale wyglądem. Znakomite przepisy na potrawy z kurczaka. Ślimaki z kurczaka Marty. Do wykonania przepisu potrzebujesz: piersi z kurczaka, musztardy, czosnku, oliwy z oliwek i soku z cytryny.
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 3 łyżki musztardy
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Oczyszczone mięso pokroić wzdłuż na cienkie paseczki.Następnie musztardę wymieszać z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.Dodać jeszcze zioła prowansalskie oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej marynaty włożyć mięso.Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 2 godziny.Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki i odsączyć z nadmiaru marynaty.Paski zawijać w ślimaki, które nadziewać na patyczki od szaszłyków.Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 4